martes, 5 de marzo de 2013

NO a les reformes educatives


Les reformes educatives no basten. Necessitem un sistema educatiu nou de dalt a baix ja! Amb aquesta idea vam iniciar la primera sessió de laboratori.


Se'ns va proposar crear una alternativa al sistema educatiu espanyol, però no una alternativa utòpica, sinó tenint en compte els factors social, econòmic, polític,... que regeixen la nostra societat.

La nostra proposta es centra en crear un itinerari alternatiu a l’escola ordinària que permeti reduir el fracàs escolar. Deixaríem la Primària tal qual està i introduirem canvis en la ESO. Un primer i segon d’ESO obligatori per a tothom, ja que considerem que són dos cursos claus. Després els alumnes podrien decidir si continuen a l’ESO o a l’altre itinerari en la mateixa escola. Un itinerari professionalitzador destinat a que aquells alumnes desmotivats puguin desenvolupar les competències bàsiques i transversals de la ESO. Aquest itinerari també seria obligatori i es podria obtenir el títol de la ESO.

Pel que fa a l'Educació Superior erradiquem la selectivitat, ja que creiem que no és objectiva i en moltes ocasions no dóna la oportunitat a accedir a la carrera desitjada. S'accediria a la Universitat a través de la nota de Batxillerat o de Cicle Formatiu i l'establiríem en 3 anys de formació bàsica i obligatòria més 1 d’especialització. a partir del segon any de carrera hi hauria pràctiques professionalitzadores.

Organitzem el sistema educatiu en: Primària dels 6 als 11 anys; Secundària dels 12 als 16; Batxillerat amb una durada de dos anys com ara i l'Educació Superior. 




Quan alguna cosa falla i ho fa des de tant de temps no es poden introduir petits canvis. És qüestió d'esborrar-ho tot i tornar a començar. 
Conclusió: Wert prou reformes!

No hay comentarios:

Publicar un comentario