martes, 19 de marzo de 2013

Amèrica Llatina i el Carib: un exemple de desigualtat

Conferència a càrrec del Sr. Gustavo De Armas. Politòleg i Sociòleg, Especialista en Política Social a l'Oficina d'UNICEF a Uruguai.

Al llarg de la conferència va tractar tres temes:
- Amèrica Llatina i el Carib: realitats diverses i reptes compartits
- Anàlisi de la situació de l'educació en la regió: accés, trajectòria i resultats (aprenentatge i graduació)
- La reducció de les disparitats i la promoció de la inclusió: reptes compartits.



Desigualtats educatives, desigualtats socials, desigualtats demogràfiques, desigualtats de gènere, ... són el dia a dia de l'Amèrica Llatina. És increïble com a regions tan properes existeixen tants diferències entre elles. Tot  i que no és per sorprendre's ja que si ens fixem en Europa (Espanya i Finlàndia per exemple) ens hi trobem en una situació semblant. Aquest enrerediment del desenvolupament humà afecta òbviament a l'educació.

Partim de la base de que l'educació és un Dret Humà fonamental. Una educació rellevant, pertinent, equitativa,  eficaç i eficient. Però això no és així en tots els països de l'Amèrica Llatina, ja que molts nens es veuen obligats a treballar a edats cada vegada més primerenques, sobretot a les poblacions rurals, com ho demostra la taxa neta d'escolarització.


Per últim, una reflexió que va sorgir al final de la conferència, donem les gràcies al senyor Wert. Ja que quan s'implanti la seva reforma educativa, Espanya farà una reculada de 30 anys. Al cap i a la fi, no estarem tan lluny de l'Amèrica Llatina.



No hay comentarios:

Publicar un comentario