lunes, 25 de febrero de 2013

Education in Europe


Us adjunto el link d'una pàgina web que trobo una eina súper útil i fiable per conèixer els diferents sistemes educatius dels països europeus. Animeu-vos a fer-hi un cop d'ull!



Quines són les diferències fonamentals en l'educació obligatòria a Europa? 

Diferències claus del tipus edat en la que s'incorporen als diversos cicles i etapes, les seves estructures i les corresponents durades. Aquestes característiques fan de cada sistema educatiu un sistema únic. Tot i que la gran majoria coincideixen en dividir l'educació en preprimària, primària, secundària i ensenyament superior.

Un exemple d'aquestes diferències són el tres grans models d'educació europea. En el cas de païssos com Finlàndia, Noruega, Dinamarca, Turquia on tenen una estructura simple, a Alemanya una secundària selectiva degut a les seves branques d'especialització i a Itàlia o Espanya on la secundària es compressiva (currículum comú). Aquestes diferències es constaten en el link anterior.

És curiós com perseguint un objectiu comú cada país s'estructura de manera diferent. És aquí on alguns d'aquests països aconsegueixen una educació de qualitat, com és l'exemple dels Països Nòrdics, i com d'altres estan a anys llums d'arribar a semblar-s'hi.

Per últim, comparteixo amb vosaltres una notícia que vaig llegir a finals de l'any passat i que aquests dies he recordat!


No es parla de lleis educatives en cap moment. Es tracta la qualitat del professorat, la inversió en el sistema educatiu, el recolzament familiar i els costums socials. Factors tant o més importants que les pròpies lleis educatives.

No hay comentarios:

Publicar un comentario