martes, 30 de abril de 2013

Sense "profes" no hi ha escola!





Sense "profes" no hi ha escola! és el lema que aquest any que promou la Campanya Mundial per l'educació en la seva Setmana d'Acció Mundial per l'Educació, la qual s'organitza des de ja fa anys amb l'objectiu de reivindicar el dret a l'educació en tot el món.

La finalitat érecordar als governants i als propis ciutadans la importància de comptar amb el suficient nombre de docents al món amb una adequada formació, motivació, remuneració i reconeixement, així com una crida al govern exigint que destinin els recursos necessaris per tal que l'Educació per a Tots sigui una realitat d'aquí a pocs anys.

La figura del mestre no és simplement aquella persona que ens transmet coneixemtents sinó que és la persona que ens acompanya durant tota la nostra etapa educativa. És un guia en el nostre procés d'aprenentatge. Per tant, és una tasca que s'ha de valorar i reforçar.

Reflexiono sobre el gran número de docents i, malauradament, cada vegada més que s'està quedant sense feina a causa de les retallades i com cadascun d'aquests docents qualificats seria tan valuós a uns quants quilòmetres d'aquí. Ensenyant a nens i nenes, guiant-los i aprenent amb ells. Aquesta és una mostra més de la gran desigualtat al món.





No hay comentarios:

Publicar un comentario